Yeah baby that's what it's all about!

Jävlar vad det svängde. Jag får kalla mig nöjd. I går visade vi den knappt halfulla salongen i Nya studion, på Göteborgs stadsteater vad fan det handlar om. Tack alla ni som kom dit. Ni som inte tog er dit saknar vi och hälsar välkomna till nästa gång, det är för er skull ni bör uppleva estradpoesi. Lovar!

Och den största pussen i pannan till mina vackra vänner
www.oliviabergdahl.se och www.oskarhanska.com

en sak återstår att säga:
du ger mig gåshud snygging

Är det läge att gnälla?

Förkylningen kom smygande i förrgår. Kändes bättre i går kväll men sämre idag. Om tio timmar skall jag upp på scen, jag var tokigt nära att börja gnälla men jag kan liksom inte med.

Det är knappt så vi behöver gå in på människors lidande, du har väl ett hyfsat hum om hur det ser ut runt om kring Mamma Tellus värld antar jag.
Rationell och hyfsat funderande människa som jag är förstår jag att man måste sätta sina egna upplevelser mot andras innan man verkligen upplever dem. En individ är ju inget annat än skillnaden mellan sina medmänniskor. Det är glappet till nästa individ som faktiskt gör mig till egen.

Det jag menar är: Om vi alla är delar av samma medvetande uppdelad i subjektiva delmedvetanden betyder det att vi alla delar samma lidande och samma tillfredställelse. Så min lilla släng av förkylning samma dag som ett viktigt gig är Mamma Tellus sätt att påminna mig om att jag bara är en del av resten och att jag inte får glömma det.

Resonemanget har vissa glapp, vissa förbannat stora glapp. Jag återkommer om detta, var så säker. Men tankarna skall ställas i ordning med en kopp just nu.

Döda Folk

Hur kommer det sig att mina hjältar är döda? Det är förvisso inte så konstigt, ofta berodde det på dem själva. Jag menar det är synd på samtalspartners. Tänk så galet kul jag William S Burroughs och Bill Hicks kunnat ha vid en bardisk där vi bollat förvirrat glasklara teorier natten igenom.

Är det för mycket hybris i tanken att axla deras mantel. Den kommer nog inte att sitta så jävla bra i början men jag kan nog gå in den. Det jag menar är att många sköna filosofer har inte hunnit utveckla sina teorier eller så har bra åsiktsyttrare tystnat. Bara för att man är död ska väl idéerna inte behöva gå förlorade. Jag menar i vissa fall gör de ju definitivt inte det.

Jag har haft inre dialoger med flera skärpta men döda exentriker och vill gärna sprida de idéerna vidare utan att bli anklagad för idéstöld. Vi kan väl kalla det idéutveckling. Det är så lätt hänt att tokjävlarna av vår tid blir avfärdade som tokjävlar när de borde höjas upp till helgon. Och vilka ska inte göra det om inte de tokjävlar som är kvar i den matriella världen.

Det kanske inte passar sig, men jag kommer nog att fortsätta ta ett glas med Hicks ibland och snacka om hur allt är ett , hur döden inte finns och att Bushklanen borde arbeta med något mindre ansvarsfullt.